Odredbe, uvjeti kupnje i dostava

Datum nastanka dokumenta: 21. svibnja 2022. godine

Termini korišteni u dokumentu

Voćarstvo Ružić d.o.o. - pravni subjekt koji prodaje proizvode na web shopu opg-ruzic.com sa sjedištem u Klokočeviku, bana Jelačića 74, 35212, OIB:  96162140350

opg-ruzic.com - domena s koje se prodaju proizvodi i koja nosi naziv web shop

Kupac - svaki posjetitelj web shopa koji dodaje proizvode u košaricu i napravi narudžbu jednom od ponuđenih metoda plaćanja

Prodavatelj - pravni subjekt Voćarstvo Ružić d.o.o. 

Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata, odnosno reklamacije robe ponuđene na opg-ruzic.com web stranicama. Vlasnik domene preko koje se odvija web trgovina na opg-ruzic.com je Voćarstvo Ružić d.o.o. Naručivanjem proizvoda s domene opg-ruzic.com kupac prihvaća trenutno važeće uvjete kupnje koji su navedeni u nastavku. Voćarstvo Ružić d.o.o. zadržava pravo promjene uvjeta kupnje i ne odgovara za gramatičke i ostale greške koje se mogu javiti u opisu proizvoda na domeni opg-ruzic.com.

Naručivanje

Proizvodi se naručuju putem web shop-a. Ako nekog od proizvoda trenutno nema na skladištu, kupca ćemo o tome pravodobno obavijestiti putem e-maila kojeg je naveo prilikom naručivanja proizvoda.

Dostava i reklamacije

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Reklamacije primamo putem našeg maila na info@opg-ruzic.com.

Cjenik dostave i rok isporuke

Roba neće biti poslana ako uplata nije vidljiva na našem žiro računu, ili na bilo kojem drugom računu za odabranu vrstu plaćanja, osim ako se radi o narudžbi u kojoj je odabrano plaćanje pouzećem.

Dostava je trenutno moguća isključivo za područje naselja grada Zagreba, Velike Gorice, Samobora, Svete Nedelje, Zaprešića, Velike Mlake, Rakovog Potoka, Gornjeg i Donjeg Stupnika. Kada bude dostupna dostava za ostala mjesta kupce će se pravodobno obavijestiti. 

Dostavu vršimo vlastitim vozilom. Dostava se ne naplaćuje, no postoji minimalni iznos narudžbe na web shopu kako bi dostava bila moguća. U svakom trenutku na web shopu je prikazan koji je minimalan iznos za narudžbu. Kupac bira datum dostave i Voćarstvo Ružić d.o.o. će pokušati dostaviti na odabrani termin za web stranici. Ukoliko Voćarstvo Ružić d.o.o. ne bude u mogućnosti navedeno izvršiti kupca će pravodobno obavijesititi putem maila ili telefonski i ponudi zamjenski termin dostave. 

Način plaćanja

Plaćanje karticama 

Plaćanje karticama vrši se putem Corvus sustava za naplatu (https://www.corvuspay.com/). Podaci o karticama koje unosite su sigurni i ne pohranjuju se na serveru koji koristimo, niti imamo uvid u njih.

   

 

KEKS Pay 

KEKS Pay plaćanje vrši se putem KEKS Pay aplikacije kupca na vlastitom mobitelu (https://www.kekspay.hr/KEKS-Pay-za-Webshop). Podaci koje unosite su sigurni i ne pohranjuju se na serveru koji koristimo, niti imamo uvid u njih.

Plaćanje pouzećem 

Plaćanje se obavlja dostavljaču prilikom dostave naručene robe. Plaćanje je moguće isključivo gotovinski. 

Izjava o konverziji 

Sva plaćanja bit će izvršena u eurima. Kod terećenja vaše kreditne/debitne kartice, isti iznos se pretvara u lokalnu valutu prema tečaju udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost male razlike od originalne cijene navedene na našim web stranicama.

Povrat robe 

Kupac ima pravo odustati od narudžbe u bilo kojem trenutku prije plaćanja ili primitka paketa sa naručenim proizvodima. Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi Kupac pošiljku može vratiti, a Prodavatelj će mu poslati ispravni proizvod bez dodatnih troškova poštarine. Kupac ima pravo na povrat sredstava u roku 14 dana od dana primitka proizvoda, bez navođenja razloga povrata. Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni uz priloženi račun koji je isporučio prodavatelj. Uz vraćene proizvode Kupac mora priložiti broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat novčanih sredstava.Troškove povrata robe do Prodavatelja snosi kupac.

Ukoliko u roku od 14 dana po preuzimanju robe Kupac ne pošalje pismenu primjedbu na isporučenu robu, smatra se da je roba propisno isporučena i da ste zadovoljni sa proizvodom. U slučaju povrata i zamjene ispravne robe zbog osobne greške, a ne zbog greške Voćarstvo Ružić d.o.o., proizvodi moraju biti u originalnoj ambalaži. Trošak povrata ispravne robe snosi kupac. O reklamaciji Kupac je dužan Prodavatelja obavijestiti pismenim putem ili porukom e-pošte poslanom na adresu info@opg-ruzic.com. 

U slučaju opravdanog zahtjeva za povrat ili reklamacije, Prodavatelj će najkasnije u roku 14 dana od primitka pošiljke sa vraćenim ili reklamiranim proizvodima na transakcijski račun Kupca uplatiti iznos u prodajnoj vrijednosti vraćenog ili reklamiranog proizvoda.

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.2.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti na: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage. To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU, svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i trgovci i potrošači, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Zaštita osobnih podataka 

Sve o zaštiti osobnih podataka možete pronaći na našoj posebnoj stranici posvećenoj tome – Zaštita osobnih podataka.

Detaljni uvjeti i odredbe 

Tvrtka Voćarstvo Ružić d.o.o. sa sjedištem u Klokočeviku vlasnik je internet stranice www.opg-ruzic.com. Korištenjem ove internet stanice korisnik se slaže da je u potpunosti upoznat i suglasan s uvjetima navedenim na ovoj stranici kao i s uvjetima na stranici Zaštita osobnih podataka. Voćarstvo Ružić d.o.o. kao ni jedna treća osoba povezana s njom ne mogu ni na koji način jamčiti za točnost, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije, usluge ili robe dane preko ovih internetskih stranica.

Korisnik se slaže i potvrđuje da Voćarstvo Ružić d.o.o. nije odgovoran za neprikladno ili protuzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih strana te da je rizik od eventualnih šteta nastalih kao rezultat navedenog u potpunosti na korisniku. Izjava o odgovornosti odnosi se na sve štete uzrokovane bilo kakvom greškom, brisanjem, prekidom, računalnim virusom, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Korisnik je odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki je kreirao prilikom korištenja web stranice www.opg-ruzic.com. Voćarstvo Ružić d.o.o. zadržava pravo u svakom trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uvjeta korištenja internetske stranice i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Korisnike savjetujemo da periodički pročitaju uvjete korištenja i uvjete o zaštiti osobnih podataka. Voćarstvo Ružić d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja. U slučaju da dođe do promjene Uvjeta korištenja i/ili Izjave o povjerljivosti podataka, a korisnik nastavi koristiti internetske stranice, smatra se da prihvaća Uvjete korištenja i Izjavu o povjerljivosti podataka u izmijenjenom obliku.

Korisnici ne smiju putem ovih internetskih stranica objavljivati, prenositi ili učiniti dostupnima na bilo koji način nikakve materijale čijim sadržajem se na bilo koji način krše prava drugih, primjerice, sadržaj koji je uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost itd., kao ni materijale nezakonitog sadržaja i forme. Sadržaj koji se nalazi na internetskim stranicama www.opg-ruzic.com u vlasništvu su tvrtke  Voćarstvo Ružić d.o.o. te su kao takvi zaštićeni zakonom, ili se koriste sukladno odobrenju nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima, kao i sukladno drugim potrebnim odobrenjima. Zabranjeno je bilo kakvo kopiranje, prijenos, distribucija, povezivanje, objavljivanje ili na bilo koji način mijenjanje ovih internetskih stranica bez pismenog odobrenja Voćarstvo Ružić d.o.o.

Voćarstvo Ružić d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s korisnikom u bilo kojem trenutku i zadržava pravo odmah ukinuti korisničke račune korisnika u slučaju ponašanja korisnika koje Voćarstvo Ružić d.o.o. smatra neprihvatljivim. U slučaju da je neka od stavki ovih uvjeta korištenja ništava, takva ništavost neće utjecati na valjanost bilo koje druge odredbe ovih uvjeta, te će preostali dijelovi ovih Uvjeta će ostati na snazi, a ništavna odredba će se zamijeniti valjanom odredbom koja po smislu i pravoj volji najviše odgovara odredbi koja je ništavna. Ukoliko bilo koja strana ne iskoristi svoja prava iz ovih uvjeta korištenja, to se neće smatrati odricanjem ili gubitkom tih prava, kao ni bilo kojih drugih ovdje navedenih prava. Bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti je suda u Slavonskom Brodu i rješava se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

U Klokočeviku, 21. svibnja 2022. godine

Matej Ružić